Aktualności
Zaproszenie na bezpłatne webinarium spożywcze – dot. rynku spożywczego w
Do Polskiej Izby Mleka wpłynęło zaproszenie z Polskiej Agencji Inwestycji i Handlu do udziału w bezpłatnym webinarium
Coraz więcej firm ze Standardem PIM „Bez GMO”
Standard PIM „Bez GMO” opracowany przez Polską Izbę Mleka jest pierwszym, polskim standardem, mającym na celu wsparcie
Szkolenie online pt. Wymagania systemu HACCP wg ISO 22000:2018
Ustawa o bezpieczeństwie żywności i żywienia to ogół warunków, które muszą być spełnione, dotyczących w szczególności stosowanych
Webinarium poświęcone handlowi między EU a Wielką Brytanią po zakończeniu
Uprzejmie informujemy, że UK Border and Protocol Delivery Group (BPDG) oraz Ambasada Brytyjska w Warszawie organizują w
Copa-Cogeca dyskutowała o przyszłości WPR
Dziś tj. 26.10.2020 Copa-Cogeca dyskutowała o przyszłości WPR z udziałem Agnieszki Maliszewskiej - Dyrektor Polskiej Izby Mleka,
Agnieszka Maliszewska, Dyrektor Polskiej Izby Mleka o polskim mleku w
Agnieszka Maliszewska, Dyrektor Biura Polskiej Izby Mleka, w wywiadzie mówi o tym, jak to się stało, że
PE głosował zgodnie z wolą środowiska mleczarskiego – mleko tylko
Określenia produktów mlecznych ("mleko", "masło", "serwatka", "jogurt" i tym podobne) są zastrzeżone wyłącznie dla produktów mlecznych. -
Aktualne informacje dotyczące cen mleka i handlu zagranicznego
We wrześniu br., przy sezonowo niższej podaży mleka, rolnicy otrzymywali wyższą cenę za biały surowiec. Meldunkowy skup
Pismo Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z 22.10.2020 r. w
Do Biura Polskiej Izby Mleka wpłynęło pismo Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z 22.10.2020 r. w związku
Zabezpieczone: Analiza Skupowa Polskiej Izby Mleka nr 10/2020
Treść jest chroniona hasłem. Aby ją zobaczyć, proszę wpisać hasło: Hasło:
Platforma Wymiany Handlowej PAIH
Do Biura Polskiej Izby Mleka wpłynęła informacja, iż Polska Agencja Inwestycji i Handlu S.A. uruchomiła „Biznes Mixer”.
Wewnętrzne szkolenie online pt. “Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne”
Jakie są zasady i wymagania związane ze stosowaniem oświadczeń? Jakie obowiązują nas wytyczne dotyczące znakowania wartości odżywczej,