Aktualności

Jesteś osobą aktywną fizycznie – włącz do diety produkty mleczarskie
Koktajl na bazie fermentowanych produktów mleczarskich i owoców, a więc zawierający dużo białka i węglowodany łatwo przyswajalne, będzie idealnym posiłkiem po treningu: siłowni, zajęciach fitness, czy każdym innym wysiłku fizycznym – zauważa dr Joanna Ciborska z Katedry Żywienia Człowieka Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie. Jak tłumaczy, produkty mleczarskie są bardzo ważne w diecie osób aktywnych fizycznie
Czytaj dalej

Zabezpieczone: Insider Polskiej Izby Mleka nr 6/2023
Treść jest chroniona hasłem.W celu uzyskania hasła zapraszamy do bezpośredniego kontaktu z Biurem Polskiej Izby Mleka.Aby zobaczyć tę wiadomość, proszę wprowadzić hasło poniżej: Hasło:
Czytaj dalej

Zabezpieczone: Insider Polskiej Izby Mleka nr 5/2023
Treść jest chroniona hasłem.W celu uzyskania hasła zapraszamy do bezpośredniego kontaktu z Biurem Polskiej Izby Mleka.Aby zobaczyć tę wiadomość, proszę wprowadzić hasło poniżej: Hasło:
Czytaj dalej

Zaproszenie na szkolenie online pt. System HACCP – przegląd zagrożeń w branży mleczarskiej.
Polska Izba Mleka zaprasza na bezpłatne szkolenie online pt. “System HACCP – przegląd zagrożeń w branży mleczarskiej.” sfinansowane z Funduszu Promocji Mleka. Szkolenie odbędzie się 28.02.2023 r. w formie ONLINE. ZAPROSZENIE KARTA ZGŁOSZENIOWA Chętnych prosimy o wypełnienie karty zgłoszeniowej i przesłanie jej na adres mailowy szkolenia@izbamleka.pl do 21.02.2023 r. Liczba miejsc jest ograniczona,
Czytaj dalej

Zabezpieczone: Analiza Miesięczna PIM – Rynek mleka i produktów mleczarskich nr 1/2023
Treść jest chroniona hasłem.W celu uzyskania hasła zapraszamy do bezpośredniego kontaktu z Biurem Polskiej Izby Mleka.Aby zobaczyć tę wiadomość, proszę wprowadzić hasło poniżej: Hasło:
Czytaj dalej
Mleczne produkty fermentowane. Czy warto po nie sięgać?
Fermentowane produkty mleczne zawierające żywe kultury bakterii stanowią doskonałe źródło składników mineralnych i witamin, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu dzieci i dorosłych. Poprawiają równowagę flory jelitowej, wspomagają trawienie i wzmacniają odporność. Cechują się najmniejszą ilością laktozy ze wszystkich produktów nabiałowych. Powinny być stałym elementem codziennego jadłospisu osób w każdym wieku. Czym są i jakie korzyści płyną ze
Czytaj dalej

Zabezpieczone: Analiza Skupowa Polskiej Izby Mleka nr 1-2023
Treść jest chroniona hasłem.W celu uzyskania hasła zapraszamy do bezpośredniego kontaktu z Biurem Polskiej Izby Mleka.Aby zobaczyć tę wiadomość, proszę wprowadzić hasło poniżej: Hasło:
Czytaj dalej

Poprawa dobrostanu to nie wydatek – to inwestycja, która się zwróci
– Nakładów poniesionych na poprawę dobrostanu nie należy traktować wyłącznie jako wydatków, tylko jako inwestycję, która finalnie się zwróci, bo przełoży się na wyniki produkcyjne – mówi Łukasz Wlazło, prof. Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie z Katedry Higieny Zwierząt i Zagrożeń Środowiska. – Choć poprawa dobrostanu wiąże się z wydatkami, to zwierzęta które maja zapewniony wysoki
Czytaj dalej

Zaproszenie na szkolenie online pt. Marketing internetowy. Narzędzia promocyjne oraz analityczne GOOGLE & YOUTUBE dla rozwoju firm z branży mleczarskiej w 2023.
Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom Polska Izba Mleka zaprasza na bezpłatne szkolenie pt. “ Marketing internetowy. Narzędzia promocyjne oraz analityczne GOOGLE & YOUTUBE dla rozwoju firm z branży mleczarskiej w 2023.”, sfinansowane z Funduszu Promocji Mleka. Szkolenie odbędzie się 16.02.2023 r. w formie ONLINE. Poniżej przekazujemy zaproszenie zawierające szczegółowe informacje o szkoleniu oraz kartę zgłoszenia. ZAPROSZENIE KARTA
Czytaj dalej

Zabezpieczone: Insider Polskiej Izby Mleka nr 4/2023
Treść jest chroniona hasłem.W celu uzyskania hasła zapraszamy do bezpośredniego kontaktu z Biurem Polskiej Izby Mleka.Aby zobaczyć tę wiadomość, proszę wprowadzić hasło poniżej: Hasło:
Czytaj dalej