Aktualności

Aktualności

Kobiety Agrobiznesu – Agnieszka Maliszewska

Kobiety Agrobiznesu – Agnieszka Maliszewska

Agnieszka Maliszewska – znana wszystkim w sektorze mleczarskim m.in. jako dyrektor Polskiej Izby Mleka, daje poznać się od prywatnej strony. Jakie są jej pasje? Jak rozgrywa swoją karierę? Obejrzyj koniecznie. Nie usiedzi na miejscu przez chwilę. Zawodowo krąży między Białymstokiem, Warszawą a Brukselą. Prywatnie zagląda często do Gdańska, gdzie studiuje córka. W czasie wolnym biega trasy
Czytaj dalej
Zaproszenie na szkolenie online pt. Aktualny stan prawny dla eksportu mleka i produktów mleczarskich z Polski do Chin, sfinansowane z Funduszu Promocji Mleka

Zaproszenie na szkolenie online pt. Aktualny stan prawny dla eksportu mleka i produktów mleczarskich z Polski do Chin, sfinansowane z Funduszu Promocji Mleka

Polska Izba Mleka wychodząc naprzeciw oczekiwaniom społeczeństwa zaprasza na bezpłatne szkolenie online pt. Aktualny stan prawny dla eksportu mleka i produktów mleczarskich z Polski do Chin, organizowane w ramach zadania “Konferencje szkoleniowe i szkolenia cz. II”, sfinansowanego z Funduszu Promocji Mleka. Szkolenie odbędzie się 10 SIERPNIA 2021 r. w formie online. Poniżej przekazujemy zaproszenie zawierające szczegółowe
Czytaj dalej
Szkolenie online pt. KULTURA JAKOŚCI I BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCI – praktyczna interpretacja wymagania prawnego i standardów, sfinansowane z Funduszu Promocji Mleka

Szkolenie online pt. KULTURA JAKOŚCI I BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCI – praktyczna interpretacja wymagania prawnego i standardów, sfinansowane z Funduszu Promocji Mleka

Wbrew powszechnie panującemu przekonaniu, pojęcie kultury żywności oraz ocena/pomiar jej poziomu nie są niczym nowym, ponieważ od kilkudziesięciu lat zagadnienia te funkcjonują w nieco innych obszarach działalności człowieka związanych z bezpieczeństwem w przemyśle nuklearnym, budowlanym i chemicznym. Tam też jest problem z ukształtowaniem nawyków ukierunkowanych na zaangażowanie pracowników w skuteczne utrzymanie, przestrzeganie procedur i doskonalenie
Czytaj dalej
Tlenek etylenu w żywności ! – informacja  Głównego Inspektora Sanitarnego

Tlenek etylenu w żywności ! – informacja Głównego Inspektora Sanitarnego

Do biura Polskiej Izby Mleka wpłynęło pismo Głównego Inspektora Sanitarnego, w którym są m.in. podane działania, jakie powinny podjąć firmy spożywcze w związku z sytuacją dotyczącą zanieczyszczenia surowców (i produktów gotowych) tlenkiem etylenu. Opis sytuacji: W związku ze stwierdzanym zanieczyszczeniem różnych surowców sprowadzanych do UE z krajów trzecich substancją genotoksyczną – tlenkiem etylenu, 13 lipca br.
Czytaj dalej

Weź udział w XIV Rankingu Spółdzielni Mleczarskich

Polska branża mleczarska to wyjątkowa dziedzina gospodarki, która zdecydowanie wyróżnia się na tle innych krajów. Sektor mleczarski w naszym kraju wciąż się rozwija, a produkty z Polski są znane i cenione na całym świecie i stale zdobywają nowe rynki. Jako że nabiał stanowi bardzo ważny element diety, a zainteresowanie i wymagania klientów są coraz wyższe,
Czytaj dalej
Wspierając polskie gospodarstwa, pomagamy środowisku

Wspierając polskie gospodarstwa, pomagamy środowisku

Wybory zakupowe, których konsumenci dokonują każdego dnia, mają szersze znaczenie niż mogłoby się wydawać. Można wybierać produkty dobrej jakości, zdrowe, bogate w witaminy i składniki odżywcze, np. polski nabiał i przy okazji wesprzeć swoich sąsiadów – gospodarstwa rodzinne, firmy, które dają pracę Polakom. Wybór zwykłego jogurtu czy serka może mieć więc znaczenie społeczne, ekonomiczne, a
Czytaj dalej