Niezbędne ciasteczka powinny być zawsze włączone, abyśmy mogli zapisać twoje preferencje dotyczące ustawień ciasteczek.
Jeśli wyłączysz to ciasteczko, nie będziemy mogli zapisać twoich preferencji. Oznacza to, że za każdym razem, gdy odwiedzasz tę stronę, musisz ponownie włączyć lub wyłączyć ciasteczka.
Zrównoważona produkcja i przetwórstwo mleka
Początkowo dyskusje wokół zrównoważonego rozwoju ograniczały się do potrzeby zmniejszania negatywnego oddziaływania gospodarek na środowisko naturalne. Z biegiem lat kwestia ta nabrała znaczenia szczególnie w krajach rozwiniętych oraz rozwijających się i obejmuje obecnie takie czynniki rozwoju jak: poszanowanie środowiska, postęp społeczny i wzrost gospodarczy. Obecnie koncepcja zrównoważonego rozwoju coraz częściej wchodzi do głównego nurtu dyskusji nad rozwojem społeczno-gospodarczym, stając się zasadą horyzontalną, która już misi być brana pod uwagę w polityce niemal każdego kraju.
Zrównoważony rozwój dotyczy wielu branż w tym branży mleczarskiej. Istnieje również wiele aktów prawnych z zakresu zrównoważoności, takich jak:
i komunikacji wyraźnych oświadczeń środowiskowych (Green Claims Directive)
Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom Polska Izba Mleka realizuje projekt pt. Zrównoważona produkcja i przetwórstwo mleka, sfinansowany z Funduszu Promocji Mleka, którego celem jest poszerzenie wiedzy przetwórców i producentów mleka o zmianach w regulacjach mówiących o zrównoważonym rolnictwie oraz o tym, jak się do nich przygotować.
Facebook: https://www.facebook.com/people/Zrównoważona-produkcja-i-przetwórstwo-mleka/100094418439153/?locale=pl_PL
LinkedIn: https://www.linkedin.com/showcase/zr%C3%B3wnowa%C5%BCona-produkcja-i-przetw%C3%B3rstwo/
Strona www: https://zielonemleko.pl/
Wyszukiwarka