Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.
„Stosowanie substancji dodatkowych, aromatów i enzymów w żywności” – szkolenie
Mimo że jesienno-zimowa aura nie sprzyja aktywności, dynamika szkoleń Polskiej Izby Mleka nie spada. Za nami kolejne szkolenie, które odbyło się w dniu dzisiejszym (10.12.2019 r.) na temat „Stosowanie substancji dodatkowych, aromatów i enzymów w żywności”.
Zgodnie z rozporządzeniem PE i Rady nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, zamieszczając w wykazie składników dozwoloną substancje dodatkową, podaje się jej zasadniczą funkcję technologiczną, którą ta substancja pełni w środowisku spożywczym oraz nazwę substancji lub numer według systemu oznaczeń UE (tj. E i numer). Konsumenci coraz częściej chcą wiedzieć, co zawiera żywność, która pojawia się na ich stołach. Wiedza ta jest jednakowo ważna dla pracowników branży mleczarskiej, dlatego zainteresowanie tym tematem świadczy, że jej przedstawiciele starają się być na bieżąco z tym, co dzieje się w sektorze.
Szkolenia Polskiej Izby Mleka to okazja, aby poszerzyć zakres swojej wiedzy na różne tematy związane ze wieloma aspektami funkcjonowania krajowego i światowego mleczarstwa. Zapraszamy do pozostawania na bieżąco z ofertą szkoleniową PIM.
Szkolenia Polskiej Izby Mleka są sfinansowane z Funduszu Promocji Mleka.
Wyszukiwarka