Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.
Arabia Saudyjska – aktualizacja od 1 lipca 2021 wymogów dotyczących higieny żywności w zakładach eksportujących do AS
Informujemy, że do Polskiej Izby Mleka wpłynęła za pośrednictwem Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa informacja przekazana przez Ambasadę Królestwa Arabii Saudyjskiej w Polsce o decyzji Saudyjskiego Głównego Urzędu ds. Żywności i Leków (SFDA) w sprawie aktualizacji wymogów dotyczących higieny żywności, które muszą być spełnione w zakładach eksportujących do Arabii Saudyjskiej. Wymogi powyższe wejdą w życie z dniem 1 lipca 2021 roku.
SFDA zgłosił je wcześniej do Światowej Organizacji Handlu (WTO) z numerem G/SPS/N/SAU/406 i datą 7.10.2019. Z wymogami można zapoznać się na stronie SFDA w poniższym linku (tekst w języku arabskim):
http://www.sfda.gov.sa/ar/oper/Documents/FoodHygienerequirements.pdf
i na stronie WTO (link do tekstu w języku arabskim w załączonym dokumencie WHO).
Przesyłamy w załączeniu dokument rejestracyjny w języku angielskim ze strony WTO [www.wto.org] oraz oryginalny dokument w języku arabskim ze strony SFDA.
Mamy nadzieję, że pojawi się także wersja angielska dokumentu.
Food_Hygiene_Requirements_Arabia Saudyjska
WTO_7.10.2019_G-SPS-N-SAU-406
Wyszukiwarka