Szkolenie pt. Wytyczne prawa oraz wytyczne GSI w zakresie kultury bezpieczeństwa żywności

1 czerwca, 2022 alek Comments Off

W dniu 30.05.2022 Polska Izba Mleka zrealizowała szkolenie pt. Wytyczne prawa oraz wytyczne GSI w zakresie kultury bezpieczeństwa żywności, które sfinansowane było z Funduszu Promocji Mleka. Szkolenie prowadziła dr inż. Barbara Robak.

Podczas szkolenia uczestnicy poszerzyli swoją wiedzę na temat:

  1. Jakie wymagania w zakresie kultury bezpieczeństwa nakłada:
    -GFSI
    -standardy BRC Food 8, PM v.6
    -IFS v.7,
    -FSSC 5.1,
    -wg 2021/382 (nowelizacja 852/2004)
    -Codex Alimentarius – najnowszy przegląd z 2020 r.
  2. Jak spełnić wymagania w zakresie kultury bezpieczeństwa, praktyczne wskazówki.
  3. Jakie korzyści dla całej organizacji niesie dobrze wdrożona kultura bezpieczeństwa żywności.
  4. Jakie są obowiązki zakładu.
  5. Jakie praktyki stosują organizacje doskonalące kulturę bezpieczeństwa żywności.
  6. Jak doskonalić własną kulturę organizacyjną.
Przegląd prywatności

Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.