NIZP: Bezpłatne szkolenie dla producentów żywności

16 listopada, 2020 mateusz Comments Off

Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego – PZH zaprasza przedstawicieli producentów żywności na bezpłatne szkolenie e-learningowe pt.

„Poprawa sposobu żywienia, stanu odżywienia oraz aktywności fizycznej społeczeństwa”.

Obszary tematyczne szkolenia:

  1. Żywność jako źródło różnych składników – tabele składu
    i wartości odżywczej żywności
  2. Zalecenia żywieniowe dla różnych grup osób.
  3. Reformulacja składu produktów spożywczych – mniej cukru, tłuszczu, soli (wytyczne oraz działania m.in. „podatek od cukru”).
  4. Informacja o wartości odżywczej żywności na etykietach (m.in. dobrowolne systemy znakowania FOPNL).
  5. Oświadczenia żywieniowe
    i zdrowotne – informacje o cechach prozdrowotnych produktów
  6. Informacje na etykiecie –
    m.in. bio, eko, GMO.
  7. Substancje dodatkowe – reformulacja składu produktów.
  8. Żywienie dzieci w jednostkach systemu oświaty (zalecane produkty
    i potrawy) – Interpretacja kryteriów żywieniowych dla produktów spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży.

Szkolenie dostępne jest na platformie e-learningowej NIZP-PZH

Przejdź do platformy

Szkolenie dostępne jest od 12 listopada do 12 grudnia 2020.

Do udziału w szkoleniu zapraszamy
wszystkich przedstawicieli branży producentów żywności.Szczególnie zapraszamy wszystkie te osoby,
które nie brały udziału w szkoleniach stacjonarnych w latach 2018 – 2019.

Aby wziąć udział w szkoleniu, zarejestruj się na platformie NIP-PZH,
a  po zalogowaniu wpisz w polu „klucz grupy” unikalny kod PSZ2020

Przejdź do platformy