Kadry dla mleczarstwa 4.0 – formy współpracy uczelni - firm z sektora mleczarskiego - partnerów technologicznych - Polska Izba Mleka

    Jesteś tutaj
  • Strona główna
  • UncategorizedKadry dla mleczarstwa 4.0 – formy współpracy uczelni – firm z sektora mleczarskiego – partnerów technologicznych

Kadry dla mleczarstwa 4.0 – formy współpracy uczelni – firm z sektora mleczarskiego – partnerów technologicznych

23 maja, 2024 kruszewska Comments Off

Mając na uwadze postępującą transformację cyfrową i wdrażanie działań na rzecz ESG przez sektor przetwórstwa mleczarskiego oraz związane z tym procesem zapotrzebowanie na specjalistów o innych, niż dotychczas kompetencjach, Polska Izba Mleka razem z Politechnikę Białostocką i firmą Siemens – jako partnera technologicznego podjęła inicjatywę mającą na celu stawienie czoła temu wyzwaniu.

Chcąc jak najlepiej wpisać się w obecny trend proponujemy formę dialogu nauka-biznes na temat możliwości stworzenia partnerstwa dla kształcenia. Elementami dialogu jest zarówno prezentacja potencjału i doświadczenia w tym obszarze ze strony uczelni, jak i prezentacja aktualnych trendów technologicznych i strategicznych w sektorze przetwórstwa.

Naszą intencją jest aby kształcić nowe kadry dla mleczarstwa na kierunkach dedykowanych bezpośrednio branży (np. zrównoważoność, sztuczna inteligencja, informatyka).

Dlatego chcemy Państwa serdecznie zaprosić na spotkanie w dn. 18 czerwca br., podczas którego będziemy dyskutować o działaniach tak, by przyniosły jak najwięcej korzyści i dla Państwa firm i dla nowo szkolonych kadr.

W załączeniu przesyłamy program spotkania. Na Państwa zgłoszenia czekamy do dnia 7 czerwca br. e-mail izba@izbamleka.pl

Bardzo nam zależy na Państwa uczestnictwie i dyskusji w tak istotnej dla branży kwestii.