Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.
Kadry dla mleczarstwa 4.0 – formy współpracy uczelni – firm z sektora mleczarskiego – partnerów technologicznych
Mając na uwadze postępującą transformację cyfrową i wdrażanie działań na rzecz ESG przez sektor przetwórstwa mleczarskiego oraz związane z tym procesem zapotrzebowanie na specjalistów o innych, niż dotychczas kompetencjach, Polska Izba Mleka razem z Politechnikę Białostocką i firmą Siemens – jako partnera technologicznego podjęła inicjatywę mającą na celu stawienie czoła temu wyzwaniu.
Chcąc jak najlepiej wpisać się w obecny trend proponujemy formę dialogu nauka-biznes na temat możliwości stworzenia partnerstwa dla kształcenia. Elementami dialogu jest zarówno prezentacja potencjału i doświadczenia w tym obszarze ze strony uczelni, jak i prezentacja aktualnych trendów technologicznych i strategicznych w sektorze przetwórstwa.
Naszą intencją jest aby kształcić nowe kadry dla mleczarstwa na kierunkach dedykowanych bezpośrednio branży (np. zrównoważoność, sztuczna inteligencja, informatyka).
Dlatego chcemy Państwa serdecznie zaprosić na spotkanie w dn. 18 czerwca br., podczas którego będziemy dyskutować o działaniach tak, by przyniosły jak najwięcej korzyści i dla Państwa firm i dla nowo szkolonych kadr.
W załączeniu przesyłamy program spotkania. Na Państwa zgłoszenia czekamy do dnia 7 czerwca br. e-mail izba@izbamleka.pl
Bardzo nam zależy na Państwa uczestnictwie i dyskusji w tak istotnej dla branży kwestii.
Wyszukiwarka