Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego – PZH zaprasza przedstawicieli producentów żywności na bezpłatne szkolenie e-learningowe pt.
„Poprawa sposobu żywienia, stanu odżywienia oraz aktywności fizycznej społeczeństwa”.
Obszary tematyczne szkolenia:
Żywność jako źródło różnych składników – tabele składu
i wartości odżywczej żywności
Zalecenia żywieniowe dla różnych grup osób.
Reformulacja składu produktów spożywczych – mniej cukru, tłuszczu, soli (wytyczne oraz działania m.in. „podatek od cukru”).
Informacja o wartości odżywczej żywności na etykietach (m.in. dobrowolne systemy znakowania FOPNL).
Oświadczenia żywieniowe
i zdrowotne – informacje o cechach prozdrowotnych produktów
Informacje na etykiecie –
m.in. bio, eko, GMO.
Substancje dodatkowe – reformulacja składu produktów.
Żywienie dzieci w jednostkach systemu oświaty (zalecane produkty
i potrawy) – Interpretacja kryteriów żywieniowych dla produktów spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży.
Szkolenie dostępne jest na platformie e-learningowej NIZP-PZH
Szkolenie dostępne jest od 12 listopada do 12 grudnia 2020.
Do udziału w szkoleniu zapraszamy
wszystkich przedstawicieli branży producentów żywności.Szczególnie zapraszamy wszystkie te osoby,
które nie brały udziału w szkoleniach stacjonarnych w latach 2018 – 2019.
Aby wziąć udział w szkoleniu, zarejestruj się na platformie NIP-PZH,
a po zalogowaniu wpisz w polu “klucz grupy” unikalny kod PSZ2020
NIZP: Bezpłatne szkolenie dla producentów żywności
Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego – PZH zaprasza przedstawicieli producentów żywności na bezpłatne szkolenie e-learningowe pt.
„Poprawa sposobu żywienia, stanu odżywienia oraz aktywności fizycznej społeczeństwa”.
Obszary tematyczne szkolenia:
i wartości odżywczej żywności
i zdrowotne – informacje o cechach prozdrowotnych produktów
m.in. bio, eko, GMO.
i potrawy) – Interpretacja kryteriów żywieniowych dla produktów spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży.
Szkolenie dostępne jest na platformie e-learningowej NIZP-PZH
Przejdź do platformy
Szkolenie dostępne jest od 12 listopada do 12 grudnia 2020.
Do udziału w szkoleniu zapraszamy
wszystkich przedstawicieli branży producentów żywności.Szczególnie zapraszamy wszystkie te osoby,
które nie brały udziału w szkoleniach stacjonarnych w latach 2018 – 2019.
Aby wziąć udział w szkoleniu, zarejestruj się na platformie NIP-PZH,
a po zalogowaniu wpisz w polu “klucz grupy” unikalny kod PSZ2020
Przejdź do platformy
Wyszukiwarka