Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.
110 lat tradycji mleczarskich Spółdzielczej Mleczarni Spomlek
W dniu dzisiejszym tj. 27 czerwca br. Dyrektor Biura Polskiej Izby Mleka Agnieszka Maliszewsk uczestniczy w jubileuszu z okazji 110-lecia istnienia Spółdzielczej Mleczarni Spomlek.
Spółdzielcza Mleczarnia Spomlek produkuje dziennie siedemdziesiąt ton sera. Bursztyn, Rubin i Szafir oraz Serenada i Radamer – to najbardziej znane sery Spółdzielczej Mleczarni Spomlek. Przedsiębiorstwo ma oddziały w Parczewie, Chojnicach (woj. pomorskie) i Młynarach (woj. warmińsko-mazurskie), ale centrala firmy i główny zakład produkcyjny mieści się w Radzyniu Podlaskim.
Wyszukiwarka