Dlaczego mleko?

21 stycznia, 2020 mateusz Comments Off

Czarny PR wokół mleka i produktów mleczarskich jest jednym z najbardziej aktualnych problemów, z jakimi zmaga się obecnie europejska branża mleczarska. Bardzo istotna jest umiejętność właściwego reagowania na negatywne opinie, które pojawiają się głównie w mediach. W trosce o dobry wizerunek mleka i produktów mleczarskich oraz całej branży zaprosiliśmy Państwa na szkolenie nt. „Dlaczego mleko?”, podczas którego omówione zostały przede wszystkim najbardziej powszechne mity dotyczące mleka i produktów mleczarskich, rozpowszechnione w mediach, głównie Internecie.

Uczestnicy szkolenia nauczyli się, jak odpowiadać na niczym nieuzasadnione zarzuty przeciwników mleka, a także poszerzyli swoją wiedze na temat właściwości i wartości odżywczych tego produktu.

Zainteresowanie treściami przekazanymi na szkoleniu było ogromne, gdyż pomogły one uporządkować posiadaną do tej pory wiedzę i wyposażyły uczestników w skuteczną broń w walce z nieprawdziwymi poglądami.

Zapraszamy do zapoznania się z materiałem.

Dlaczego mleko

Szkolenia PIM są sfinansowane z Funduszu Promocji Mleka